Boek 'Tussen hoop en dood'

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Boek 'Tussen hoop en dood'


Boek ‘Tussen hoop en dood, dagboek van een crisismanager ten tijde van corona’ van Lars Carree.
Het boek geeft een unieke inkijk in het werk van een crisismanager in een ziekenhuis tijdens de coronacrisis.


Als crisismanager in een pandemie een dagje dierentuin met je dochters?
Het boek ‘Tussen hoop en dood’ neemt de lezer mee naar een regionaal ziekenhuis tijdens de coronacrisis van 2020 en 2021. Lars Carree is daar crisismanager: “Ziekenhuizen staan onder druk, zorgmedewerkers raken overwerkt, de hele wereld staat op z'n kop. Hoe ervaar je een pandemie als je je in het oog van de storm begeeft? Dat vertel ik vol enthousiasme in mijn boek.”
Het boek geeft de lezer antwoord op allerlei vragen, zoals: hoe werkt een crisisteam? Welke moeilijke beslissingen moeten er genomen worden? Wie gaat er voor, een medewerker of een patiënt? Hoe gaat een crisismanager hiermee om? Welke dilemma's komen op zijn pad? Lars: “Ik vertel uitgebreid over mijn ervaringen op de werkvloer. Een wereld die je normaal alleen in het achtuurjournaal ziet en waar heel veel vragen over zijn. Zoals: hoe kun je dit volhouden? En: heb je als crisismanager in een pandemie wel tijd voor een dagje dierentuin met je dochters?”

Over Lars Carree
Lars Carree (1982) werkt al meer dan 10 jaar in het Spaarne Gasthuis. Hij is er sinds 2013 crisismanager. Daarnaast is hij al meer dan 5 jaar Coördinator Team Veiligheid en Strategisch Adviseur Crisisbeheersing. Van oudsher is hij gespecialiseerd verpleegkundige, maar ondertussen ligt zijn expertise op het terrein van risico- en crisismanagement, openbare orde en veiligheid. Zo heeft hij ruime ervaring binnen en buiten het ziekenhuis met hulpdiensten als het Nederlandse Rode Kruis en Reddingsbrigade Nederland.
Al deze petten heeft hij op naast zijn werk als oproep gespecialiseerd verpleegkundige Spoedeisende Hulp en Weekend-, Avond- en Nachthoofd in het ziekenhuis.
Lars: “Ook, en misschien wel juist tijdens de coronacrisis kwam mijn liefde voor het vak nog meer naar voren. Het was één van de moeilijkste, maar ook één van de mooiste jaren van mijn leven.”

Bestellen of meer info? Stuur een mail.

Share our website